Oefen- en trainingsprogramma
 
Beveiligingsmedewerkers kunnen niet alle incidenten voorkomen. Maar we verwachten wel van ze dat wanneer er een incident plaatsvindt, ze adequaat en volgens  procedures handelen om het incident te beheersen en zo te voorkomen dat een dader in zijn opzet slaagt. Wat veel organisaties daarbij vergeten, is dat je in een beveiligingsplan deze procedures wel kunt vastleggen, maar dat de kans dat een beveiligingsmedewerker deze in een stresssituatie precies volgt bijzonder klein is.
 
Daarom heeft Promundo een oefen- en trainingsprogramma ontwikkeld dat de vaardigheden, die nodig zijn om de taken onder hoge stress en in moeilijke omstandigheden uit te voeren, tot een routine maken. Want alleen dan kunt u erop vertrouwen dat beveiligings-medewerkers volgens de procedures zullen handelen.
Alle oefeningen worden uitgevoerd aan de hand van reële risicoscenario’s die van toepassing zijn op het te beveiligen object. Het spreekt voor zich dat het geen eenmalige training is, maar een intensief oefenprogramma gericht op het opbouwen van routine.
 
Het oefenprogramma voor de beveiligingsmedewerkers is modulair samengesteld en bestaat uit 4 clusters.
Cluster 1 Algemeen, bestaande uit lesbrieven. Cluster 2 en 3 Persoonlijke en Teamvaardigheden bestaande uit praktische oefeningen en Cluster 4 Scenariotrainingen. 
De verschillende oefeningen, de bouwstenen, kunnen onafhankelijk van elkaar worden gegeven en afhankelijk van de behoefte kunnen er per niveau bouwstenen worden weggelaten of worden toegevoegd aan het programma.
Nieuwsbrief inschrijven