Predictive Profiling
Steeds vaker ontstaat de behoefte om incidenten te voorkomen in plaats van pas te reageren als een incident zich voordoet. 
Als beveiliging dien je ter voorkoming van incidenten op zoek te gaan naar indicatoren die erop wijzen dat er mogelijk een incident gaat plaatsvinden. Een dergelijke pro-actieve houding wordt bereikt met Predictive profiling en Security Questioning. Predictive profiling is de methode om personen, situaties en voorwerpen zodanig te analyseren dat je kunt voorspellen of er van de persoon, situatie of voorwerp een dreiging uit gaat aan de hand van verdachte indicatoren. Door het stellen van vragen wordt vastgesteld of het daadwerkelijk om een dreiging gaat, of dat er hooguit sprake is van vreemd gedrag of een vreemde situatie. Indien er een dreiging wordt vastgesteld zullen de juiste maatregelen ter voorkoming van het incident moeten worden getroffen.
 
Promundo biedt in samenwerking met Chameleon Associates onderstaande producten aan waarmee u als verantwoordelijke voor de beveiliging van uw organisatie aan de slag kunt om incidenten te voorkomen.

 

Nieuwsbrief inschrijven