Masterclass Zelfsturen en Rijnlands Organiseren

vrijdag 5 januari 2018

Zelfsturing en Rijnlands Organiseren

Op dit moment staan zelfsturing en Rijnlands organiseren volop in de belangstelling. Belangrijke vragen die managers en organisatie bezighouden gaan vooral waarom medewerkers weinig betrokken en proactief zijn? Ze zijn wel instaat om een wereldreis te boeken of zijn voorzitter van een vereniging, maar zodra ze s’ochtends aan het werk gaan, verandert er iets. Wat gedurende dag  duidelijk wordt is dat er meerdere bedrijven zijn  die het werkelijk anders doen. We staan uitgebreid stil bij de vraag waarom het hen wel lukt om proactieve, betrokken medewerkers te hebben die geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Dit biedt een uitstekend uitgangspunt voor organisaties die het anders willen.

Tijdens de masterclass “Zelfsturing en Rijnlands organiseren” staan we stil bij de belangrijkste uitgangspunten om te komen tot meer zelfsturing en goed Rijnlands Organiseren. Uiteraard gaan we ook in op wat het verschil is tussen beide begrippen. Daarnaast komen de volgende vragen aan de orde:

  • Hoe krijg ik mijn collega’s/medewerkers in een pro-actieve stand;
  • Hoe breng ik plezier en betrokkenheid terug;
  • Hoe zorg ik voor meer creativiteit en ontwikkeling;
  • Hoe verbinden we jonge nieuwe werknemers aan onze organisatie.

Naast bovenstaande vragen, wordt ook stilgestaan bij de ontwikkelingen die hebben geleid tot aandacht voor Rijnlands organiseren en waarom dit leidt tot meer kwaliteit en lagere kosten. Tenslotte is er natuurlijk aandacht voor het veranderproces, middels een aantal sprekende praktijkvoorbeelden. Immers: wie naar Rijnlands wil overschakelen, moet ook het veranderproces zelf Rijnlands inrichten. En dat is met het concept ‘organisatie’ tussen je oren nog een hele puzzel.

De Masterclass wordt gegeven door Taco Sijbrandij. Hij heeft al veel organisaties geholpen met het veranderen naar een meer Rijnlandse organisatie. Taco staat naast zijn grote hoeveelheid ervaring vooral bekend als een aansprekende persoonlijkheid die op een ongedwongen manier goed kan vertellen. Daarbij zorgt hij voor veel interactie en positief rumoer.

Wat levert het op:

  • Aan de hand van de management ontwikkelingen van de laatste decennia vaststellen waarom we echt in een "tijdperk van verandering zitten", en wat de nieuwe inzichten zijn;
  • Op basis van een aantal praktijk casussen inzicht geven in de effecten van de Rijnlandse organisatie in zowel kwalitatieve als financiële zin;
  • Inzicht in hoe het veranderproces er uit ziet, wat zijn de do’s en don’ts.;
  • Wat is de eerste stap om te komen tot een Rijnlandse organisatie.


Kosten, data en locatie:

  • Kosten: De kosten voor deze eendaagse masterclass bedragen € 390,- exclusief BTW. Hierbij zijn locatie, lunch, borrels etc. inbegrepen.
  • Tijd: We beginnen de dag om 09:00 en sluiten af met een borrel om 17:30.

Wil je meer informatie? Bellen kan met Taco op 06 20 60 29 66 of even een email aan Taco

Nieuwsbrief inschrijven